Představení nástroje

Naposledy změněno: 20.09.2023
Doba čtení: 1 min
Štítky:

Marketing Miner je data miningový nástroj pro online marketéry. Jeho funkcionalita a síla spočívá v rozmanitosti zdrojů, ze kterých získává data. Nejedná se o nástroj, který by za vás dělal úžasné grafy a přehledné reporty. Hlavní výhodou Marketing Mineru je, že se dokáže rychle a efektivně dostat k datům, na kterých můžete stavět svůj marketing.

Webinář nástroje

Stručný popis fungování nástroje

Nástroj funguje ve třech krocích:

  1. Vložení dat. Uživatel vloží vstupní dataset pro vybraný typ minerů (fráze, domény, URL, produkty).
  2. Volba minerů. Uživatel vybere konkrétní minery (kontrola indexace, kontrola pozic, data z našeptávačů, sociální signály…). Nástroj poté zpracuje vložená data a získá k nim výstup. Po dokončení úlohy zašle Marketing Miner uživateli výstup do emailu.
  3. Analýza a zpracování získaných dat. Všechny výstupy jsou k dispozici přímo v nástroji. Pro některé typy minerů jsou hned dostupné i přehledné grafy a statistiky. Pro důkladnější analýzu je pak možné využít například Excel.

V prvním kroku je třeba nejprve zvolit, jaký vstup chce uživatel nástroji předávat. Marketing Miner podporuje následující vstupy.

  • Fráze: seo, eshop,…
  • Domény: example.tld,…
  • URL: http://www.example.tld/new.php
  • Produkty: Asus Zenbook UX303LA-RO593T

Ke každému typu vstupu má uživatel k dispozici sadu minerů, které pro něj získávají data.

Typy minerů

Minery jsou rozděleny podle výše uvedených vstupů, které zpracovávají. Jedná se o Keyword Minery, Domain Minery, URL Minery a Product Minery.

Typy minerů

Podle vstupního datasetu se tedy uživatel musí rozhodnout, jaký typ minerů chce použít. Pokud chce vkládat fráze, tak jeden z Keyword Minerů. Pokud URL, tak URL Minery.

Jaká data Marketing Miner umožňuje získávat

Minerů je nyní přes 50. Každý jednotlivý miner si lze představit jako samostatný zdroj, který se stará o získávání dat. Stačí si jen vybrat, jaká data chcete ke vstupu získávat. V tabulce níže je přehled několika nejpoužívanějších minerů.

  • Hledanost klíčových slov (Ukázka): Získávání dat o hledanosti frází v Google
  • Pozice ve vyhledávačích (Ukázka): Automatická kontrola pozic webu na specifikované fráze ve vyhledávačích
  • Plagiarism Checker (Ukázka): Detekce výskytu duplicitních textů na cizích URL na základě vložené sitemap nebo datasetu URL
  • Návrhy klíčových slov (Ukázka): Zde můžete hromadně získavat návrhy klíčových slov. Jedno klíčové slovo může našeptat až 2000 dalších klíčových slov.
  • Kontakty na weby (Ukázka): Automatická detekce prioritní používaného emailu, kontaktní stránky a sociálních profilů, náležících k dané webové stránce.
Byl tento článek užitečný?
Ne

Další články

Předchozí: Jak rozdělit velký dataset na menší
Máte otázku? Prohledejte naši nápovědu.